Ti z vás, kdo sledují dění ve Sboru Páně Církve československé husitské v Brně–Řečkovicích, jistě vědí, že zde krom dalších zajímavých hostů pravidelně vystupuje také kapela ONLY HIS a že její koncerty nejsou neseny jenom pěknými melodiemi a chytrými, nápaditými texty, nýbrž že posluchačům zároveň předávají jakousi „nadhodnotu“, kterou lze těžko vyjádřit slovy a která tyto koncerty činí odlišnými od mnohých ostatních uměleckých počinů. Člověk si z koncertu kapely ONLY HIS odnáší nejen hluboký kulturní zážitek, nýbrž i posilu do dalších dní a náměty k zamyšlení.
ONLY HIS ve Sboru Páně poprvé vystoupili již v roce 2017. Na posluchače zapůsobili jako čiré zjevení. Mladí lidé s písněmi, které mají výborné hudební nápady a velmi kvalitní texty. ONLY HIS působí na hudební scéně více než dvanáct let, během kterých decentním způsobem zprostředkovávají křesťanské poselství tápajícímu člověku moderní doby. Není tajemstvím, že mnozí z členů této kapely jsou absolventy JAMU, oboru muzikálové herectví, a že umělecky působí nejenom na českých scénách, nýbrž i v zahraničí.
Jsme proto rádi, že ONLY HIS po „covidové odmlce“ opět vystoupí v Brně, tentokrát s koncertem autorských písní, který nese název Písně (k)lidu. Jistě lze říci, že jsme se po náročném období uplynulých dvou let nejspíše všichni těšili na svobodný jarní nádech. Opět člověk neví jak a proč, ale dějí se věci, které nám pokoj nepřináší. Proto se společně nalaďme na písně klidu a pokoje, který nám je darován všem různým okolnostem navzdory.
Přijměte tedy srdečné pozvání na koncert, který se uskuteční 24. 4. 2022 v 17:00 hod. ve Sboru Páně CČSH v Řečkovicích na Vážného 6, s dodatečným vzkazem od samotné kapely, jejíž členové se na vás všechny velmi těší.
Místa ve Sboru Páně je možno si rezervovat prostřednictvím e-mailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na tel. čísle 776 032 149. Podrobnější a aktuální informace naleznete na webových stránkách www.verbumetmusica.com. Vstupné je formou dobrovolného daru, jehož doporučená výše činí 100 Kč. Výtěžek koncertu bude věnován na podporu projektu Centrum křesťanské kultury.
Po koncertu bude možno zakoupit si CD, která kapela vydala a která se určitě hodí nejen k vlastnímu poslechu, ale také jako vhodný dárek pro blízké, přátele či známé.
Vratislav Jan Marša farář spolek Verbum et musica13 Koncert foto