S příchodem jara orlové pomalu vylétají ze svých hnízd. Futsalisté se z haly přesunuli ven a naplno jim běží futsalové soutěže. Florbalisté hrají finálové turnaje. Na Orláku jsou nachystané tenisové kurty, v pískovišti doplněn písek a je zmodernizované občerstvení s rozšířenou nabídkou piv a dobrot k zakousnutí.

Florbalisté slaví
Stříbro, zlato, stříbro..., to jsou elévští florbalisté Orla Brno-Řečkovice!
Po dvou covidových letech bez orelské florbalové ligy se elévští florbalisté Orla Brno-Řečkovice na finálovém turnaji v Nezamyslicích opět dostali na stupně vítězů orelské ligy, a to na 2. místo, a získali tedy stříbrnou medaili (z celkového počtu 14 týmů orelské ligy). Čerstvě oceněný Tým roku 2021 v MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora tak navázal v této věkové kategorii na úspěchy z předcovidových let 2017/2018 (stříbro) a 2018/2019 (zlato).
Úspěšní hráči byli: Bařák Marek, Handlar Pavel, Heralecký Jan, Horák Tomáš, Chovancová Markéta, Johaník Jan, Ondráček Adam, Nepustil Tomáš, Richter Marek, Tomášek Filip a Volejník Lukáš. Nejlepší brankářem byl vyhlášen náš Jan Heralecký.
Velké poděkování patří florbalistům za vzornou reprezentaci a také jejich báječným trenérům Martinu Bařákovi, Petru Handlarovi, Martinu Chovancovi, Ivě Heralecké, kteří si zaslouží uznání za férový a osobní přístup k hráčům.
Informace k florbalu v řečkovickém Orlu naleznete zde: www.orlak.cz/florbal.

33 Orelské okénko foto 1

Futsalový galavečer
Mezi orelskými futsalisty je tradičně velkou událostí Futsalový galavečer, který značí přechod ze zimních tréninkových hal zpět ven na „umělku“. Na této významné společenské události se sešli všichni futsalisté Orla Brno-Řečkovice, a to byl hned zaplněný sál! Naši futsalisté jsou unikátní především svojí prací s mládeží, díky tomu mají v oddíle 122 dětí a 52 „dospěláků“. Na futsalovém galavečeru každý hráč obdržel pamětní medaili za odehranou sezonu pod orelskými křídly. Setkali se zde naši nejmladší hráči se svými dospělými vzory a všichni si společně zazpívali naši orelskou hymnu.

33 Orelské okénko foto 2Tenisový oddíl
S příchodem jara již tradičně pořádáme nábor dětí do tenisového oddílu. Hlavní trenérka Mirka pečlivě rozděluje děti podle věku, aby si všechny zahrály a zdokonalily se v tenise. Pokud chceš hrát tenis na Orláku, neváhej napsat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., několik volných míst ještě máme.

S orelským pozdravem Zdař Bůh
Petr Bořecký – starosta jednoty