Až do půli května mají obyvatelé Brna stále možnost přihlašovat své nápady na zlepšení města do participativního rozpočtu Dáme na vás. Každý podaný projekt může být až do výše 5 milionů.

Jistě jste zaregistrovali skvělé nápady z předchozích ročníků participativního rozpočtu Dáme na vás, které jsme v Brně již dokončili. Nový park na Kamenném vrchu, Městská galerie tzv. muralů na domech, oživení přírodního amfiteátru Čertova rokle, výsadba 600 nových stromů ke zlepšení kvality ovzduší, podpora dětských onkologických pacientů a jejich blízkých, to vše jsou příklady projektů, které Brňané přihlásili a které díky podpoře veřejnosti byly realizovány. Nejen obyvatele městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora určitě potěší projekt zaměřený na oblíbenou lokalitu Zamilovaného hájku, kde se mohou těšit na nové herní a cvičební prvky, lavičky, odpadkové koše i informační tabule. Součástí projektu je také výsadba stromů, založení trávníku, úprava keřových skupin a celková úprava zpevněných ploch, vše však s důrazem na zachování přírodního rázu lokality.

Věříme, že i v letošním ročníku se zapojí aktivní navrhovatelé a přihlásí další úspěšné projekty. Přihlašovat nápady můžete na webových stránkách paro.damenavas.cz, v případě obtíží také osobně na Odboru participace Magistrátu města Brna na ulici Husova 12. Podávat projekty je možné do 15. května, ale čím dříve je podáte, tím dříve mohou začít sbírat podporu veřejnosti. Právě projekty, které do 31. května získají podporu veřejnosti v podobě 300 „líbí se mi” na webových stránkách nebo 50 podpisů na podpisovém archu, budou posuzovány z hlediska své realizovatelnosti příslušnými odbory a městskými částmi a mají šanci postoupit finálového hlasování v listopadu.

Chyťte se příležitosti a změňte Brno!
Dáme na vás