Zapojte se do soutěže o praktické dárky a odpovězte na soutěžní otázku.
SOUTĚŽNÍ OTÁZKA č. 14:
Požár se v domácnosti šíří velice rychle. Je proto důležité pokusit se začínající požár uhasit.
Víte, jaké ruční hasicí přístroje jsou vhodné pro použití v domácnosti?
Odpověď zašlete do 14 dnů Preventivně informačnímu oddělení Městské policie Brno na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Správné odpovědi budou slosovány a výherci informováni o výhře a způsobu jejího předání. Vyhrát můžete praktické dárky na údržbu bytu, knížku příběhů TŘETÍ STRANA BARIKÁDY a užitečnou brožurku ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení.
Správné odpovědi na soutěžní otázku najdete v příštím čísle zpravodaje nebo na webových stránkách Městské policie Brno: https://www.mpb.cz/doma-neni-nuda/pro-seniory/.

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO ČÍSLA:
Situaci před dveřmi svého bytu můžete kontrolovat s využitím moderních mechanických, optických i elektronických technologií. Nicméně žádný sebedokonalejší bezpečnostní produkt nemůže nahradit rozumnou a přirozenou rozvahu a opatrnost.
Optické, elektronické a mechanické doplňky bytových dveří:
• Panoramatické dveřní kukátko s krytkou má zorný úhel od 90 stupňů až po 200 stupňů. Čím větší zorný úhel, tím lepší přehled o tom, kdo je za dveřmi. Krytka z vnitřní strany chrání vaše soukromí.
• Digitální dveřní kukátko po stisknutí tlačítka na displeji na dveřích zobrazí, kdo se za dveřmi nachází. Obraz si prohlédnete na LCD displeji. Kukátko může mít režim natáčení videozáznamu nebo pořizování fotografií. Záznamy je možné sledovat přímo na displeji nebo pomocí čtečky paměťových karet ve vašem PC.
• Zajišťovací zámek pro pootevření dveří. Díky pevnému čepu a masivní posuvné liště poskytuje vyšší zabezpečení při komunikaci s neznámou osobou nebo při kontrole situace před vašimi pootevřenými dveřmi.
Je váš dům BEZPEČNOU ADRESOU?
Ve spolupráci s odborníky jsme přehledně definovali ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení. Pokud se ve vašem domě podaří základní doporučení realizovat, je možné od brněnské městské policie získat certifikát a označení domu logem BEZPEČNÁ ADRESA. Pro splnění podmínek certifikace není nutné, aby dům byl vybaven všemi zabezpečovacími systémy (mechanické, elektronické, dohledové), ale aby ty, které v domě jsou, odpovídaly základním doporučením.
Základní doporučení pro BEZPEČNOU ADRESU najdete na webových stránkách Městské policie Brno www.mpb.cz. V tištěné podobě je můžete získat v sídle Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno na ulici Bauerova 7 (areál Riviéra - vedle koupaliště).
Více informací o zapojení do projektu a získání certifikátu:
str. Luboslav Fiala, tel: 548 210 035
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..