28 Ocenění Orli fotkaDruhý květnový víkend byl ve znamení florbalu. V Praze se uskutečnil mezinárodní florbalový turnaj Prague Floorball cup za účasti 196 týmů. Turnaje takové velikosti se florbalisté Orla Řečkovice v kategorii starších žáků účastnili poprvé.

Téměř dvacetičlenná výprava vyrážela už v pátek vlakem v 5:50 z královopolského nádraží. Po ubytování v pražské Tróji jsme se vydali na první páteční zápas proti Kanonýrům Kladno, a i když jsme v zápase vedli, tak jsme nakonec prohráli. Prohra neznamenala, že jsme si pátek v Praze neužili. Viděli jsme historické centrum, Stromovku a obdivovali krásy hlavního města.
Sobotní ranní trénink odstartoval sérii čtyř zápasů. Po vyrovnaných zápasech jsme nejprve podlehli Sokolu Královské Vinohrady 2:4 a poté také slovenskému Trenčínu 1:4. Kluci nechtěli odjet s prázdnou, a v dalším utkání předvedli skvělý výkon a porazili silný výběr Plzně 1:0. Toto vítězství bylo pro nás o to cennější, že přijela spousta rodičů, kteří vytvořili výbornou atmosféru, a kluci se tudíž cítili jak doma na Moravě.
Výhra 8:1 pro nás znamenala postup do play-off v nedělní části turnaje.
První nedělní zápas proti pražským Wizards kluci sice prohráli, ale za úspěch považuji i to, že jsme zápas stihli včas. Kvůli Pražskému maratonu jsme Prahou cestovali téměř 100 minut, kluci však měli možnost vidět mnoho afrických běžců ve skvělé sportovní kondicí.
Nejlepším hráčem týmu byl kapitán Matěj Chovanec, dalšími hráči byli: Vojtěch Baloun, Matěj Bařák, Štěpán Buchta, Adam Hadra, David Chajda, Jakub Kafka, Tadeáš Nevrkla, Štěpán Ondráček, Lukáš Petr, Erik Roháček, Jiří Škrob, Šimon Válek, Štěpán Vašíček. Dále také Aleš Juránek a Jakub Zavřel, kteří se na turnaj připravovali, ale nemohli se jej zúčastnit.
Klukům se splnil sen zažívat atmosféru tak velkého turnaje. Návraty v nočních hodinách, napínavé zápasy plné emocí, tribuny skandující bojové pokřiky. Díky tomu všemu se jejich přátelství mohla ještě více prohloubit.
Při nedělním návratu bylo poznat, že akce byla úspěšná a klukům se velmi líbila.
Děkujeme rodičům za podporu a pomoc, a to zejména Martinu Ondráčkovi a Báře Chovancové.
Dále děkujeme Orlu a starostovi Orla Petru Bořeckému za podporu.

V řečkovické orlovně trénuje více než 65 dětí a nově otevíráme kategorii pro hráče narozené v letech 2013–2015 (http://www.orlak.cz/sporty/florbal/).
Za trenérský tým RNDr. Jiří Škrob, Ing. Marek Hadra, Ing. Martin Chovanec a Ing. Martin Bařák