15 Foto do Řeči ke článku ze ZŠ Horácké nám Rok se s rokem sešel a my jsme opět společně s panem starostou Markem Viskotem a paní místostarostkou Danou Filipi přivítali na začátku školního roku 2022/2023 nové prvňáčky v obou budovách naší školy. Kromě vlídných slov zpříjemnily prvňáčkům tento výjimečný den starší žáci 1. stupně svými tanečními vystoupeními. Neobyčejný den to nebyl jen pro prvňáčky, ale 1. září je dlouho očekávaným dnem také pro žáky 6. ročníku, kteří se setkají se svými novými spolužáky a ještě více se poznají na tradičním adaptačním pobytu.

Těšit se na nový školní rok mohou i další žáci, pro které jsme i letos připravili bohatou nabídku zájmových kroužků, kde se mohou nejen pobavit, ale kde mohou také rozvíjet svůj potenciál. V centru volného času si jistě přijde každý žák na své. V nabídce jsou totiž kroužky se zaměřením na sport, rozvoj jazykových dovedností a logiky, ranní jóga, 3D tisk, keramika, FIE a pro žáky 5., 7. a 9. ročníků také kurzy přípravy na přijímací zkoušky na střední školy. Těší nás, že i v loňském školním roce dosáhli naši žáci u přijímacích zkoušek nadprůměrných výsledků. Poděkování jistě náleží i jejich rodičům, kteří je společně s námi podporovali.
Nezapomínáme ani na rodiče, pro které opět plánujeme zorganizovat kavárny pro rodiče, zaměřené na různá aktuální témata. Výuku v „přímém přenosu“ mohou rodiče vidět v rámci dnů otevřených dveří, které realizujeme každý měsíc. Nově v letošním školním roce nabízíme kroužek FIE pro rodiče, ve kterém mají příležitost rozvíjet svou osobnost, komunikaci, soustředění či jiné schopnosti. V případě zájmu stačí sledovat naše webové stránky zshoracke.org, Facebook ZŠ Horácké náměstí 13 a školní Instagram zs_horacke_13, kde pravidelně zveřejňujeme aktuální informace o dění v naší škole. Těšíme se na společné zážitky i spolupráci.

Vyučující 1. a 2. stupně