12 Pampelišky fotoNaše vystoupení v Telnici v květnu letošního roku nám otevřelo cestu do Děčína. Pomáda v podání starších tanečníků z tanečního oddílu Pampelišky zaujala, a byla proto v červnu nominována na sokolskou akci Tyršův Děčín, která se konala o víkendu 16. – 18. září. Bylo to pro nás velké překvapení. Jako jediní jsme reprezentovali celou Vaníčkovu župu a Brno. Tyršův Děčín byla akce spojená se založením Sokola před 160 lety, roku 1862, a zároveň pocta zakladateli této organizace Miroslavu Tyršovi, který se narodil 17. 9. 1832 v Děčíně.
S trenérkou odrostlejších Pampelišek Mirkou Novákovou, která vytvořila choreografii, jsme se shodly na tom, že Pomáda bude v Děčíně krásnou reprezentací naší jednoty, Sokola Řečkovice, a že pro všechny tanečníky i Mirku to bude zároveň zúročení celoroční práce na této skladbě.
Ve chvíli, kdy zazněly první tóny Pomády a děcka to na pódiu v zámecké zahradě děčínského zámku „rozbalila“, dmuly jsme se s Mirkou pýchou. Bylo to prostě krásné. Vůbec nám v tu chvíli nevadilo, že prší a že je zima. I přes nepřízeň počasí jsme v Děčíně strávili krásný víkend. Opět jsme se přesvědčili o tom, že jsme prostě správná sokolská parta.
Za taneční oddíl Pampelišky Eva Janovská a Mirka Nováková