Brněnská Lipka v letošním roce nabízí seniorům širokou škálu aktivit, například seniorský klub, tvůrčí setkání či programy pro seniory s vnoučaty. Již třetím rokem pro ně připravuje v době letních prázdnin pracoviště Kamenná také speciální příměstský tábor (tedy akci, na kterou účastníci denně dojíždí a odpoledne se vracejí domů). Letos se jmenuje Senior cirkus. „Název možná pro někoho zní trochu divoce, ale není čeho se bát. Jde o týdenní letní program ušitý na míru přímo seniorům, kde se budeme hlavně bavit a tvořit. Účastníci si vyzkoušejí práci s papírem, látkami a různé netradiční tvořivé techniky. Hodně času strávíme venku v naší přírodní zahradě. Kromě zajímavých aktivit nás čeká povídání či sdílení vzpomínek. Vše v pohodovém, příjemném tempu, tak, abychom si společných pět dní všichni užili,“ poodkryla průběh chystané akce její koordinátorka Pavla Švecová.

O tom, že Lipkové aktivity pro seniory mají úspěch, svědčí četné reakce samotných účastníků. „Chtěla bych poděkovat za profesionální přístup a vytvoření úžasné atmosféry…. Jsme často ve styku, rády na týdenní pobyt u vás vzpomínáme. Obohatil nás o řadu vědomostí, vyzkoušely jsme si činnosti, které jsme dosud nikdy nedělaly. Také s ostatními tábornicemi jsme si rozuměly, což je důležité,“ zhodnotila Alena Klimešová loňský tábor Rajská zahrada.

Letošní tábor proběhne v termínu od 8. do 12. srpna. Přihlášku a také informace o všech dalších chystaných akcích najdete na internetové adrese www.lipka.cz v sekci Kalendář akcí, můžete také kontaktovat přímo Pavlu Švecovou (T: 543 420 822, E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Akce může být díky dárkovému certifikátu také skvělým překvapením pro vaše rodiče či prarodiče.