Kromě našich nejstarších žáků, kteří se chystají na další etapu svého života, se s radostí věnujeme našim nejmladším a těšíme se na předškoláky. Od února jsme pro ně nachystali několik akcí, na které Vás všechny chceme pozvat.

15. února od 16:30 hod. proběhne úvodní Kavárna pro rodiče předškoláků, kde představíme filozofii školy, novinky ve výuce a zodpovíme Vaše dotazy.
16. února od 16:00 hod. zveme do školy všechny předškoláky s rodiči a nabízíme moderovanou prohlídku obou budov, jež jsou na Horáckém náměstí 13 a Uprkově 1a. Předškoláci si vyzkouší sezení v lavici, kreslení na tabuli, pohrají si s hračkami, proběhnou a zacvičí si ve třech tělocvičnách.
8. března od 15:30 hod. pořádáme Školu na zkoušku, kde si předškoláci vyzkouší jednu vyučovací hodinu, plnou her, tvoření i učení.
21. března od 16:00 hod. nabízíme Kavárnu pro děti a rodiče na téma přírodovědné a fyzikální pokusy ve výuce na 1. i 2. stupni, které Vám budou ukazovat naši žáci od 1. třídy až po 9. třídu.
23. března od 16:00 hod. můžete přijít na další komentovanou prohlídku obou budov.
V březnu odstartujeme Edukativně stimulační skupiny, probíhající 1x týdně.
14. a 15. dubna se na Vás budeme těšit u zápisu do 1. třídy.
11. května se od 17:00 hod. sejdeme na schůzce pro rodiče nově přijatých dětí, kde budou představeny třídní učitelky.
V červnu se budoucí prvňáčci sejdou se svou novou paní učitelkou na zahradě školy, každá třída v jiný den. Seznámí se s novými spolužáky a zažijí radost z prvního společného tvoření.
Jak u nás ve škole žáci pracují a navzájem se obohacují svými zkušenostmi, můžete vidět pravidelně 1x za měsíc na dni otevřených dveří ve výuce od 8:00 do 12:00 hod. a od 12:00 do 15:30 hod. ve školní družině ve dnech 15. února, 21. března, 20. dubna a 24. května.
Těšíme se na Vaši návštěvu, všechny novinky najdete na www.zshoracke.org nebo na našem Facebooku ZŠ Horácké náměstí 13.

Mgr. et Mgr. Ivana Melichárková
ředitelka školy