15 výstava obr. 2Malíř samouk, pocházející z česko-slovenského pomezí, kraje zvaného Závrší. Krajina Bílých Karpat mu učarovala svou barevností, tvárností a pomalým působením času. Rozkvetlé orchidejové louky, políčka na stráních, stoleté duby, vápencová bradla, zurčící lesní bystřiny a hlavně všudypřítomný klid, to vše ovlivňuje jeho tvorbu a zanechává v ní svůj rukopis.
Součástí závršanské krajiny jsou i lidé a jejich příběhy. Každodenní tvrdá práce na poli a v lese se promítá do tvrdých povah Valachů. O to více zde vynikají příběhy malých životních radostí a obyčejných lidských prožitků.
Lidé si zde po generace udržují původní valašské tradice a lidový folklor. Fašanky, dožínky, slavnosti Božího těla a další lidové obyčeje jsou pro zdejší kraj typické. A právě tyto tradice autor ve svých olejích přibližuje.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 10. června v 17 hodin a potrvá do neděle 19. června 2016. Otevřena pro veřejnost bude v pracovní dny od 14 do 17 hodin, o víkendech od 9-12 hod. a od 14-17 hodin. Výstava je prodejní.

Na setkání se těší komise kultury RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise


15 výstava obr. 1