14 Kyticka 2023 JPG scaledDruhá květnová středa patří již tradičně celonárodní sbírce Český den proti rakovině. Mezi lidmi se jí říká Květinový den podle kvítku měsíčku lékařského. Letošní už 27. ročník proběhne ve středu 10. května 2023. Nádory průdušek a plic – prevence je hlavní téma letošní sbírky. Výtěžek sbírky je určen na boj proti rakovině, na nádorovou prevenci, na zlepšení kvality života onkologických pacientů, na podporu onkologické výuky a výzkumu a na vybavení onkologických center.

Dobrovolníci budou v tento den v ulicích nabízet k zakoupení kytičky se světle modrou stužkou. Minimální hodnota kytičky je 20 Kč. I letos můžete dobrovolníky ve žlutých tričkách potkat v naší MČ. Ke každé zakoupené kytičce dostane dárce letáček s informacemi, jak snížit riziko nádorového onemocnění plic.
Kytičku si můžete zakoupit také na pevných prodejních místech, a to až do neděle 14. 5. 2023.
Sbírku můžete podpořit i zasláním dárcovské DMS (E-kytička) nebo zasláním příspěvku na sbírkový účet.
Seznam pevných prodejních míst, více informací ohledně sbírky i možností finančního příspěvku najdete www.cdpr.cz .
Člověk nikdy neví, kdy bude potřebovat pomoc od druhých. Jedna dvacetikoruna je jako kapka v moři, ale když se těch dvacetikorun sejde hodně, pomůže to dobré věci. Za každý váš finanční dar moc děkujeme.
Kateřina Svobodová