27 Sokol foto 1V neděli 23. 4. se konal na hřišti SŠ informatiky, pojišťovnictví a finančnictví, Čichnova ulice, Brno, již tradiční župní přebor v atletice. Naše jednota se zúčastnila přeboru v hojném počtu závodníků, a to od těch úplně nejmenších až po starší žactvo. Velké zastoupení na hřišti jsme měli také coby rozhodčí jednotlivých disciplín.

Nejmenší kategorii – předškolní děti – reprezentovalo celkem 15 dětí z oddílů Cvičení rodiče s dětmi, Mrňousci, Sokolíci a Předškolní dětí. Děti bojovaly celkem ve 3 disciplínách – sprint na 40 metrů, hod tenisákem do dálky a skok z místa do dálky.
Ty, které již završily 7. rok, čekal ještě vytrvalostní běh na 300 m. Pilně jsme s dětmi ve cvičebních hodinách trénovali, aby mohly ukázat svoji bojovnost, nasazení a radost z pohybu. Pro většinu z nich to byly první „velké“ závody. Tato kategorie si vedla velmi úspěšně. Na přeboru jsme se umístili jak v dívčí, tak i chlapecké kategorii na medailových pozicích. Ale protože všechny děti předvedly skvělé výkony, zasloužili si medaile všichni účastníci.
Bojovali jsme také v dalších kategoriích, kde naši jednotu reprezentovalo 7 účastníků z oddílů Mladší žáci a žákyně, Starší žáci a muži. I v těchto kategoriích jsme byli na medailových pozicích. Disciplíny byly stejné jako u menších dětí, jen se běhalo a skákalo trochu více: 60 metrů sprint, skok do dálky s rozběhem, hod kriketovým míčkem a vytrvalostní běh na 600–1500 metrů.
Strávili jsme společně s našimi malými a mladými svěřenci příjemné sportovní dopoledne na hřišti, přálo nám i počasí a domů jsme si společně odnesli nejen medaile, ale i sportovní zážitky.

Irena Zahrádková
Eva Janovská
TJ Sokol Řečkovice