Tento významný den připadá na třetí neděli v červnu a s Rodinným centrem MaTáTa Řečkovice ho můžete oslavit aktivně a kontaktně.

Rodinné centrum MaTáTa, dlouhodobě podporuje rodiny a pořádá pravidelné i jednorázové akce ve svých pobočkách v Řečkovicích a Husovicích, ale i jinde v Brně.
Letos na oslavu Dne otců přichystalo již 7. ročník akce s názvem „Den nosících tatínků“, která proběhne v sobotu 10. června v pavilonu Anthropos a přilehlém parku. Od 10 do 18 hodin se tatínci a s nimi celé rodiny mohou těšit na den nadupaný zážitky.
Cílem akce je oslavit společně Den otců a připomenout si, jak moc jsou tátové v rodinách důležití.
Kromě nabídky workshopů o přirozeném a aktivním rodičovství, prohlídky mamuta v Anthroposu nebo zážitků z doprovodného programu se šermířskou skupinou Bandiere e Spade se můžete těšit i na skvělou kávu, zmrzku a dobré jídlo a pitivo pro chlapy. Vstupné pro celou rodinu je 250 Kč (v ceně je i vstup do Anthroposu) a vstupenky jsou slosovatelné.
Součástí programu je i ukázka tkaní a předení a vyhlášení výsledků Česko-Slovenské tkalcovské soutěže. Účastníky této soutěže jsou umělci, kteří obnovují tradiční tkalcovské řemeslo a pomáhají jej zachovat pro budoucí generace.
Kateřina Loučková