06 ReneCernyFOprava Hradecké ulice začne v červenci
Vážení spoluobčané, motoristé,
dle sdělení Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje začne v druhé polovině července oprava povrchu na Hradecké ulici, která se pochopitelně dotkne i nás v Řečkovicích a Mokré Hoře. Oprava bude totiž probíhat systémem částečných a úplných uzavírek, což může vést k přechodnému zvýšení dopravy přes naši městskou část, a to i přesto, že objízdná trasa přímo ulicemi Řečkovic a Mokré Hory plánována není. Celá stavba by měla být ukončena na přelomu srpna a září.
Trasy objížděk v jednotlivých etapách stavby:
1. Objízdná trasa při uzavření výjezdu z mimoúrovňové křižovatky (MÚK) Hradecká – Purkyňova povede z ulice Žabovřeské a Hradecké přes kruhový objezd na ulici Purkyňova. Z Královopolské povede přes Skácelovu na Purkyňovu. Při uzavření vjezdu a výjezdu z křižovatkové větve ulice Podnikatelské povede přes MÚK Hradecká – Purkyňova.
2. Objízdná trasa při uzavření výjezdu z MÚK Hradecká – Purkyňova povede přes křižovatkovou větev ulice Podnikatelské.
3. Objízdná trasa při uzavírce křižovatkové větve na Palackého třídě směrem od Svitav bude vedena na ulici Sportovní, dále sjezdem na Budovcovu a na ulici Kosmovu s připojením na Palackého třídu. Od centra povede trasa přes sjezd na MÚK Hradecká – Purkyňova po Purkyňově, pokračovat bude na Skácelovu a přes Slovanské náměstí a Husitskou se napojí až na Palackého třídu.
Z objízdných tras se dá vyvodit, že někteří řidiči se již zpět na Hradeckou nenapojí a budou pokračovat přes Palackého třídu na Kuřimskou a Banskobystrickou a dále do Řečkovic. Prosíme proto všechny občany Řečkovic a Mokré Hory o zvýšenou opatrnost a větší míru trpělivosti v uvedené době.

Děkujeme za pochopení.


Mgr. René Černý, místostarosta