Vážení občané,

rádi bychom vám připomněli, že od loňského roku již nejsou chovatelům psů zasílány složenky na úhradu poplatku ze psů a že je povinností každého majitele psa uhradit poplatek včas a ve správné výši bez vyzvání. 

Sazby poplatku zůstávají stejné jako v předchozím roce, ke změně dochází jen u poplatníků, kteří loni dovršili 65 let – těm byla výše sazby automaticky snížena na 200,- Kč/rok.

Platbu můžete provést bankovním převodem na účet č. 19-18425621/0100, případně v hotovosti nebo platební kartou na pokladně Úřadu městské části. V případě bankovního převodu je třeba uvést kromě jména poplatníka také variabilní symbol, který je uveden buď na potvrzení platby z pokladny, nebo na útržku složenky z minulých období. Pokud ani jeden z těchto dokladů nemáte, můžete si variabilní symbol vyžádat e-mailem na adrese:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Vyhláška statutárního města Brna č. 32/2022, o místních poplatcích, stanovuje lhůtu na uhrazení poplatku do 31. března.
Zároveň žádáme poplatníky, aby si zkontrolovali, zda mají uhrazený poplatek za rok 2023, v případě nedoplatku a jeho vymáhání může být dlužná částka zvýšena až na dvojnásobek.

Odbor ekonomický ÚMČ