Žáci naší školy dosáhli ve studiu anglického jazyka v tomto školním roce výrazných úspěchů ve vícero oblastech.
Po roční intenzivní přípravě sebrali někteří žáci devátých ročníků odvahu a přihlásili se k mezinárodním jazykovým zkouškám Cambridge (úroveň KET), které všichni přihlášení také úspěšně složili. Celá zkouška probíhala v prostorách jedné brněnské jazykové školy, která zastupuje institut Cambridge. Zkouška se skládala z části konverzační, poslechové a písemné a trvala téměř celé dopoledne. Úspěšní žáci získali certifikát o úrovni svých jazykových dovedností A2, někteří dokonce i úroveň B1. V současné době se na naší škole připravuje další skupina zájemců o složení těchto zkoušek, které budou opět probíhat v prosinci příštího roku. Vzhledem ke stoprocentní úspěšnosti našich žáků při letošních zkouškách bychom rádi v tomto projektu pokračovali i v následujícím období.
Po předchozích úspěšných ročnících se naše škola v druhé polovině února opět zapojila do jazykového projektu EDISON. V rámci tohoto projektu navštívili naši školu zahraniční stážisté z druhého konce světa, tj. např. z Brazílie, Číny, Indonésie, Taiwanu a Kazachstánu, a během jednoho týdne postupně představovali ve třídách I. i II. stupně svou kulturu, pamětihodnosti, národní tance, písmo apod. Komunikace mezi dětmi a zahraničními studenty probíhala po celou dobu výhradně v angličtině, v případě studenta z Kazachstánu také v ruštině. Úspěšnost tohoto již čtvrtého ročníku projektu spočívá v tom, že naši žáci každý rok poznávají zcela odlišné kultury a zjišťují, že se s cizinci ve většině případů dokáží domluvit. Touto cestou bychom také chtěli poděkovat hostitelským rodinám, které poskytly zahraničním studentům zázemí a které se jim během celého týdne věnovaly.


Každým rokem se na naší škole pořádá školní kolo olympiády v anglickém jazyce. V letošním roce jsme zaznamenali úspěch také v následujícím kole, do kterého postoupila vítězka našeho školního kola anglické olympiády, Kateřina Halabalová z 9. ročníku, která se v okresním a krajském kole umístila na 3. místě.
Jsme velmi rádi, že se po letech intenzivní práce na poli výuky cizích jazyků začínají dostavovat úspěchy našich žáků v mezinárodních i místních jazykových soutěžích, a pevně věříme, že tento trend bude v budoucnu pokračovat.
Mgr. Martina Dračková