Dne 22. února 2017 proběhla ve společenské místnosti bývalého pivovaru výroční schůze členů KDU-ČSL z Řečkovic a Mokré Hory. Skončilo totiž dvouleté období, na které jsou vždy voleni zástupci místní organizace.
Přítomní při tajné volbě dali i na další dva roky důvěru Jiřímu Prchalovi a zvolili jej předsedou. Při následné volbě místopředsedů pak mezi čtyřmi uchazeči zvítězili pánové Ing. Petr Prokš a Bc. Petr Roháček. Sedmičlenný výbor pak doplnili Kateřina Svobodová, Ing. Jana Lédlová, Petr Bořecký a Pavel Matuška. Podle stanov strany jsou automaticky členy výboru ještě zastupitelé, v našem případě RNDr. Ivan Koláčný a Oldřich Gardáš.
Náplní schůze však nebyly pouze volby, ale především plán naší další práce. Svojí činností chceme naplňovat beze zbytku slovo z názvu strany – dělat něco pro lidi a své okolí. Proto hodláme pokračovat v tom, co veřejnost vnímá pozitivně – v práci v komunální politice, aktivitách pro děti i dospělé a zájmu o to, co působí radosti i starosti obyvatelům naší městské části. Jako pořadatelé nebo spolupořadatelé různých akcí chceme být s lidmi v kontaktu a naslouchat jim.
Tahounem všeho by měl být právě nově zvolený výbor, jehož dalším úkolem bude dovést naši organizaci ke komunálním volbám v roce 2018. Pro fungující komunikaci je ale nezbytná spoluúčast vás, obyvatel, a také vaše zpětná vazba k nám. Po letech úbytku se v loňském roce přihlásilo do naší organizace několik nových lidí, ale dveře máme dále otevřené a s radostí uvítáme ty, kteří přicházejí s dobrými úmysly a ochotou být prospěšnými jiným. Určitě se může přidat každý, nemáme žádné podmínky či povinnou příslušnost k církvím. Bohatě stačí být férovým člověkem.
Vše o nás, včetně kontaktů, je možné najít na www.reckoviceamokrahora.kdu.cz.
Hezké jarní dny.

za nový výbor
Jiří Prchal, předseda