10 Olda Cestovatel Sydney 21 2 98Retro/Futuro/Spekt
Olivia Eliash se narodila v Santiagu de Chile v roce 1985. Nyní žije a tvoří v Praze. V roce 2010 ukončila studia výtvarného umění v oboru malířství na Universidad de Chile. V Santiagu vedla soukromou galerii a výstavní síň pro mladé umělce - Alugar (Nemísto). Její nejoblíbenější technikou malování je olej na plátně. Od roku 2011 spolupracovala s Přírodovědným muzeem v Santiagu de Chile. Zde se účastnila obnovy stálé expozice, kde vytvářela dioramata, ilustrace a preparáty zvířat. Nejvýznamnějším projektem byla vědecká rekonstrukce prehistorického tvora Stegomastodon platensis v měřítku 1 : 1. V roce 2014 na tuto činnost navázala spoluprací s Národním muzeem v Praze, kde se podílí na opravách exponátů v rámci generální rekonstrukce budovy Národního muzea. Tvorba Olivie je ovlivněna vědeckou ilustrací a přírodními vědami.
Oldřich Vymazal je moravský výtvarník (narozen 1974), žijící v Řečkovicích. Od útlého věku se věnoval fotografii, kresbě a ilustracím. Po ukončení SPŠ v Jedovnicích se začal věnovat počítačové grafice a této profesi zůstává věren doposud. Jako zakladatel firmy OLD STYLE, s. r. o. a OLD PRINT, s. r. o. se podílel na grafické prezentaci mnoha firem a společností. Ve svých kresbách nejčastěji využívá tuší a fixů. Jeho náměty a ilustrace vychází z pohádkových postav, fantasy příběhů a sci-fi. Tato výstava je výběrem jeho tvorby za posledních 23 let.
Ke spojení výstavy těchto dvou výtvarníků došlo ryze náhodou a je to jejich první společná výstava. Přesto má jejich výtvarná tvorba k sobě blízko. Výstava bude otevřená pro veřejnost od soboty 22. dubna a potrvá do pátku 28. dubna 2017, v pracovní dny od 14 do 17 hodin, o víkendu od 9 do 12 hod. a od 14 do 17 hodin. Výstava není prodejní.
Na setkání se těší komise kultury RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise