Mořskému vzduchu a kilometrové písečné pláži se sice nic nevyrovná, ale ani v Brně se u vody nudit nebudete. Je libo tobogan, vlnobití nebo příjemnou relaxaci na lehátkách? Bohaté vodní radovánky nabízejí brněnská koupaliště, která už v červnu spouštějí provoz. Ať už zvolíte Koupaliště Riviéra, Zábrdovice nebo Aquapark Kohoutovice, najdete ideální místo na léto.
Koupaliště Riviéra
Rozsáhlý přírodní areál se třemi různě hlubokými kaskádovitými bazény v umělém říčním korytu včetně brouzdaliště nabízí malebné prostředí pro rodiny s dětmi. Zatímco rodiče využijí lehátka a slunečníky a připojení k Wi-Fi zdarma, malé návštěvníky přivítá dětské hřiště, trampolína nebo skluzavka ve tvaru berušky. Zájemci si na Riviéře mohou zahrát beachvolejbal, ruské kuželky, pétanque, badminton i stolní tenis. Areál pojme až sedm tisíc návštěvníků.
V červenci a v srpnu se mohou děti v areálu zúčastnit také příměstských táborů. Blízko koupaliště už druhý rok takřka nepřetržitě funguje moderní Dopravní hřiště Riviéra.
Veškeré informace najdete na internetové adrese www.rivec.cz.
Koupaliště Zábrdovice
Zábrdovický areál každoročně zvyšuje svůj komfort a láká stále víc rodiny s dětmi. „Zábrdky jsou pro mě v Brně opravdu jasná volba, užívám si tam pohodu. Je to čisté a bezpečné koupaliště. Moc se těším, jak si tam dám párek, klobásku, s děckama chodíme na tobogan. To není žádná reklama na koupaliště, mluvím ze srdce,“ popisuje známý brněnský fotbalista Petr Švancara.
Zábrdovice nabízí pro děti dovádění na nové skluzavce ve tvaru berušky v brouzdališti i rozšířené dětské hřiště s pískovištěm a houpačkami, vyhledávané atrakce představují vlnobití či tobogan.
Veškeré informace najdete na internetové adrese www.koupaliste-zabrdovice.cz.

Aquapark Kohoutovice
Kohoutovice se honosí jediným brněnským aquaparkem, který nabízí 25 metrů dlouhý bazén. V letních měsících se na terase otevírá venkovní bazén. Zábavu nabízí devadesátimetrový tobogan, divoká řeka i dětské brouzdaliště s vodním hřibem.
Rekreační bazén uvolní návštěvníky pomocí vodních masážních trysek, perličkových roštů či vodních chrličů. Chvíle pohody zpříjemní finská sauna, parní sauna nebo vířivka.
Veškeré informace najdete na internetové adrese www.aquapark-kohoutovice.cz.
Všechna tato střediska spravuje městská společnost STAREZ-SPORT, a. s., která umožňuje návštěvu s jedinečným systémem čipových hodinek, s nimiž máte dvacetiprocentní slevu při každém vstupu.