23 Minibus fotoOblíbené vyhlídkové jízdy minibusem se opět vrací do ulic Brna. Nasednout a vyrazit na místa, která jsou obtížněji dostupná, pokud byste měli jít z centra města pěšky, můžete ze zastávky na náměstí Svobody.
Nabídka jízd je letos rozšířená na tři okruhy. Podívat se můžete za Brněnskými vilami, což je dvouhodinový okruh okolo vil Löw Beer, Tugendhat, Stiassny a Jurkovičovy vily. Na tento okruh odjíždí minibus v pátek a v neděli (kromě 1. neděle v měsíci) v 10, ve 13 a v 16 hodin.
Nový okruh za Brněnskými hrady vede až k hradu Veveří, minibus zajíždí samozřejmě i na hrad Špilberk. Jízda trvá téměř 3 hodiny a absolvovat ji můžete každou sobotu v 10 a ve 14 hodin. Třetí okruh se jmenuje Brno židovské a minibus odjíždí z náměstí Svobody vždy 1. neděli v měsíci v 10 a ve 14 hodin.
Při jízdě minibusem doprovází turisty průvodce, pro zahraniční návštěvníky jsou připraveny zvukové nahrávky s nahrávkou výkladů o městě a památkách v anglickém a německém jazyce.
Jízdní řády a další informace najdete na stránkách Turistického informačního centra města Brna.
Jízdné vyjde na 250 Kč pro dospělého, 150 Kč pro děti od 7 let, studenty, seniory, držitele průkazů ZTP a ZTP/P a 600 Kč pro rodinu. Jízdenky se prodávají v informačních centrech TO JE Brno v Panenské ulici, pod krokodýlem v Radnické ulici a online na www.ticbrno.cz.

TIC Brno