09 ZŠ HN sout잊kolní kolo

Šikovných dětí je u nás ve škole na Horáckém náměstí spousta a 5. dubna 2017 se 50 z nich sešlo na 2. ročníku školního kola soutěže v anglickém jazyce English Jungle.

Děti byly zkoušeny písemně i ústně, absolvovaly náročný poslech, kde slova řadily do správného pořadí, určovaly zda jsou věty pravdivé, spojovaly obrázky se slovy nebo obrázky vybarvovaly. Samozřejmě musely i odpovídat na otázky zkoušejícím paním učitelkám a také přednesly připravenou básničku nebo zazpívaly písničku. Mnoho dětí si vedlo velmi dobře a tak nebylo lehké rozhodnout o vítězích jednotlivých kategorií, kteří postupují do městského kola. Hlavně v kategorii 5. ročník to bylo těžké, na 1. místě byli hned 2 žáci a o postupu rozhodlo až další ústní zkoušení. Dětem gratulujeme ke skvělým výkonům.

Výsledky:
3. ročník – 1. místo: Bohuslava Vychodilová 3. A.
4. ročník – 1. místo: Vít Sláma 4. C.
5. ročník – 1. místo: Marek Humár 5. B (postoupil do městského kola),
Jan Kořínek 5. E.

Městské kolo

Čtyři žáci z 1. stupně se dne 19. dubna 2017 zúčastnili městského kola soutěže v anglickém jazyce English Jungle. Městské kolo probíhalo v podobném duchu, za účasti těch nejlepších žáčků z Brna.

Děti z Horáckého náměstí dosáhly velmi pěkných výsledků:

1. kategorie - 4. místo: Klárka Čermáková z 1. C.
2. kategorie – 10. místo: Petra Strážnická z 2. A.
3. kategorie – 7. místo: Bohuslava Vychodilová z 3. A.
4. kategorie – 12. místo: Marek Humár.

Všem dětem děkujeme za skvělou reprezentaci školy a gratulujeme k velmi dobrým výsledkům v náročné konkurenci žáků z celého Brna.

Paní učitelka Jana Gregorová, ZŠ Horácké nám.