26 Vlčí stopa fotoVlčí stopa se již přes 40 let věnuje pravidelné celoroční oddílové činnosti. Kluci a holky se na schůzkách, jedno- i vícedenních výpravách a dalších oddílových akcích věnují velmi pestré náplni - od dobrodružných her a soutěží přes výpravy do přírody, táboření a sport až po výtvarné, technické a rukodělné činnosti. Základním motivem je však poznávání a ochrana přírody a životního prostředí a konkrétní činnost v jejich prospěch. Kamarádské oddílové ovzduší tvoří rámec pro veselé i vážnější programy, při kterých mají členové oddílu možnost seberealizace v celé řadě oblastí, získávají přehled, znalosti i zručnost a fyzickou zdatnost, organizační schopnosti, samostatnost v myšlení i v jednání i základy práce v kolektivu.
Pravidelné schůzky probíhají jedenkrát týdně ve čtvrtek a každé tři týdny se koná víkendová výprava. Oddíl od jeho založení vede MVDr. PharmDr. Radmila Zavadilová, CSc., ve vedení s ní obvykle spolupracuje další vedoucí či instruktor.
Vlčí stopa je relativně samostatnou součástí (má vlastní právní subjektivitu) Hnutí Brontosaurus, což je celostátní nezisková organizace pro děti a mládež, která realizuje své programy především v oblasti ochrany přírody a historických památek. Odtud je také název BRĎO, tedy Brontosauří dětský oddíl.
V září se budeme těšit na nové zájemce o členství v oddíle, kluky a holky od 3. třídy, aby mohli prožít několik let oddílové činnosti a přidat se tak k desítkám členů, kteří si z oddílu mnohé odnesli do života a na členství v oddíle rádi vzpomínají.
Další informace o oddíle najdete na http://vlcistopa.brontosaurus.cz.