28 pohádka Marčík a Koráb faraMaminko, tatínku pojďte se mnou na pohádky!
„O holčičce, která se ještě nenarodila“
V rámci cyklu „Maminko, tatínku, pojďte se mnou na pohádku!“vás srdečně zveme na představení „O holčičce která se ještě nenarodila“ v podání divadla Víti Marčíka. Pohádka bude uvedena ve Sboru Páně CČSH,Vážného 6, a to v neděli 12. 11. 2017 v 16.00 hod.

Příběh je o touze dědečka po vnučce, o oslu ABRAHAMOVI, koníku APAČOVI a o STROMU ŽIVOTA, co mluvil o SVĚTĚ VIDITELNÉM A NEVIDITENÉM, a taky o NEBI. Pohádka vhodná pro všechny, kteří se nebáli narodit a teď mají strach z umírání.
Název pohádky „O holčičce, která se ještě nenarodila“ může hlavně v nás dospělých vyvolávat různé představy o obsahu příběhu. Obavy z ožehavosti tématu však nejsou na místě. I když je celý příběh o smrti blízkého člověka, tedy věci, o níž se před dětmi nemluví, v pojetí herce Víti Marčíka není smrt děsivá, ale naopak přirozená a klidná. Víťa Marčík dětem prostě vypráví příběhy o prarodičích, rodičích a dětech, o důvěře, která mezi nimi panuje, o dětských radostech a snech, pozemském světě a věčném koloběhu života, a to i navzdory zániku jednotlivce.
Představení se s půvabem a křehkostí dotýká tématu, před nímž naše společnost vědomě zavírá oči. A to i přesto, že se týká každého. Přirozená smrt přece k životu patří stejně jako zrození. A čím více se o ní bude mluvit, a to i s dětmi, tím méně se jí budeme bát.
I když je pohádka určena hlavně dětem, tak právě tato určitě i dospělým divákům.

Délka představení: 45 min.
Doporučení dar při vstupu 50 Kč.
Po představení bude následovat výtvarné tvoření: výroba a zdobení svíček.
**************************************************************************


28 pohádka Marčík a Koráb fara 2„BETLÉM, ANEB PUTOVÁNBÍ ZA HVĚZDOU“
Blíží se doba adventu a my vás jako každý rok zveme na pohádku s vánoční tématikou. Pro letošní rok jsme vybrali příběh v podání divadla Koráb: „Betlém aneb putování za hvězdou“. Pohádka bude uvedena ve Sboru Páně CČSH Vážného 6, v sobotu 2. 12. 2017 v 16.00 hod.
Vánoční inscenace „Betlém aneb Putování za hvězdou“ je adaptací klasického biblického příběhu o hvězdě zvěstující příchod Mesiáše.
Délka představení: 45 min.
Doporučený dar při vstupu 50 Kč.
Po představení bude následovat adventní tvoření.

Zveme vás také na další akce pořádané naší náboženskou obcí a klubem Jonáš:
9. 11. 2017 v 17.00 hod. lampiónový průvod na sv. Martina,
5. 12. 2017 v 17.00 hod. – Mikuláš, příběh a nadílka.
Těšíme se na vás.
Mgr. Šárka Chytilová
farářka náboženské obce