Jistě známe mnoho lidí, kteří dělají vše pro své blaho a finanční zajištění. Méně je však těch, kteří nelitují svého času a námahy pro potěšení druhých.
Letos jsem měla možnost zástupce druhé skupiny potkat dvakrát - a vždy jsem před nimi hluboce smekla. Poprvé koncem září, kdy třídenní putování pro asi 90(!) lidí zajistili řečkovičtí Pavel Olbrich a Monika Matalová. A že to nebylo jednoduché si umí asi představit každý, kdo něco podobného chystal třeba jen pro desítku svých kamarádů. A že se to povedlo!
A podruhé: v neděli 5. 11. nám zájemcům o kulturu předvedla výsledky svého snažení Řečkovická třináctka pod režijním vedení Katky Svobodové. Dobrovolní herci, ale i hudebníci, osvětlovači, nápověda a spousta dalších strávili mnoho dnů (například den před premiérou 10 hodin v kuse) nácvikem obrazu z dějin národa českého “Dívčí válka aneb Vlasta kopla Vlastu“.
Dvakrát plný sál řečkovické sokolovny včetně desítek dětí nadšeně tleskal - a to je vlastně jedinou odměnou těm obětavcům, kteří nám připravili pěkné nedělní odpoledne. Protože to je už několikáté divadelní představení, můžeme se snad těšit i do budoucna.
A hlavně - díky Vám všem! Jedna ze spokojených divaček Jana Šimonovská