V rubrice Na kus řeči pokračujeme v rozhovorech se zaměstnanci úřadu městské části. Bez oddělení s názvem „Sekretariát, informatika, matrika“ si lze chod radnice jen těžko představit. V čele jednoho z největších odborů na naší radnici je necelý první rok Mgr. Simona Lederová.

Sekretariát je veliké oddělení a provádí mnoho činností. Mohla byste popsat pracovní náplň a přiblížit, kolik má pracovníků?
Sekretariát má celkem 6 pracovníků. Mimo mě se jedná o pracovníka podatelny, sekretářku pana starosty, sekretáře paní tajemnice, dále paní matrikářku a IT pracovníka. Pracovní náplň sekretariátu je tak skutečně různorodá. Zahrnuje vedení matričních záležitostí, vidimaci a legalizaci (ověřování listin a podpisů), vydávání výpisů z Czech Pointu, příjem a zpracování žádostí o dotace neziskovým organizacím, přípravu materiálů rady a zastupitelstva městské části (včetně evidence zápisů a usnesení), přijímání inzerce do zpravodaje ŘEČ, vítání nových občánků a gratulace jubilantům, oblast školství, kultury a památek, evidenci stížností a petic, evidenci žádostí o informaci, organizační zajištění voleb, péči o IT vybavení úřadu, správu serveru a aktualizaci webových stránek.

V jakých případech se na sekretariát a matriku můžou občané obracet?
Asi nejčastěji se v rámci našeho oddělení občané obracejí na matriku, a to zejména v případech uzavření sňatku, sepsání prohlášení o určení otcovství, vystavení úmrtního listu, změny jména či příjmení apod. Dále si občané mohou nechat ověřit podpis nebo listinu a na místě označeném Czech Point požádat o výpis z Rejstříku trestů, obchodního a živnostenského rejstříku, z katastru nemovitostí, o konverzi dokumentů z listinné do digitální formy a naopak. V případě zájmu pak zajišťujeme také vítání nových občánků naší městské části. Mimo tyto činnosti dále přijímáme a zpracováváme žádosti o poskytnutí neinvestičních dotací neziskovým organizacím z rozpočtu městské části. V neposlední řadě se na nás občané mohou obrátit, pokud potřebují vystavit voličský průkaz, protože se nebudou zdržovat v době voleb ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu. Na voličský průkaz pak může volič hlasovat v jakémkoliv stálém volebním okrsku na území České republiky nebo v jakémkoliv zvláštním volebním okrsku v zahraničí.

 

V naší městské části probíhá po celý rok mnoho kulturních akci, které koordinujete se samosprávou. Mohla byste zmínit ty nejvýznamnější a říci, která kulturní akce je na přípravu nejnáročnější?
První větší akcí v roce bývá na jaře Dětský den, kdy se snažíme pro děti připravit zábavné odpoledne, plné her a soutěží. Další velkou kulturní akcí jsou Vavřinecké hody, které se v roce 2018 budou konat ve dnech 10.–12. srpna. Tato akce je určitě na přípravu nejnáročnější. S přípravou a organizací je nutné začít několik měsíců předem, aby vše bylo zajištěné tak, jak má být. Našim cílem je, aby v rámci programu našly kulturní vyžití všechny věkové kategorie, tedy jak starší, tak i mladší generace, ale také nejmenší děti, pro které je rovněž zajištěn pestrý program.
V prosinci pak organizujeme již tradiční Řečkovický vánoční strom, na kterém vystupují děti z mateřských a základních škol z naší městské části, a dále Adventní koncert v kostele sv. Vavřince. Obě posledně jmenované akce mají za cíl přispět k navození příjemné předvánoční atmosféry a pohody.

V posledních letech je stále populárnější vítání občánků, a to nejen v naší městské části. Tato tradice byla obnovena poměrně nedávno. Mohla byte nám sdělit, kolik „občánků“ ročně pan starosta slavnostně uvede do života obce a jak tento společenský obřad probíhá?
Vítání občánků probíhá dvakrát ročně, zpravidla v květnu a v říjnu. Ročně je přivítáno přibližně kolem 50 dětí, v roce 2017 to bylo 49 dětí, z toho 22 chlapečků a 27 holčiček.
Obřad vítání občánků probíhá tak, že pan starosta na úvod pronese slavnostní projev. Poté rodiče uvítání svých ratolestí stvrdí podpisem v pamětní knize a převezmou drobné pozornosti pro své nejmenší. Slavnost je proložena hudebním vystoupením žáků Základní umělecké školy Universum. Závěrem se rodiče se svými dětmi i přítomnými blízkými mohou vyfotit u kolébky.

Dotace spolkům řeší rovněž „Vaše“ oddělení. Jaký je vývoj v naší městské části za posledních několik let?
Podpora formou dotací má za cíl umožnit neziskovým organizacím další výkon a rozvoj poskytovaných služeb v oblastech, které jsou pokládány za společensky přínosné, nicméně nedisponují dostatkem vlastních finančních zdrojů pro jejich zajištění.
Naše městská část se každým rokem snaží ze svého rozpočtu vyčlenit určitý objem finančních prostředků, které pak „rozděluje“ na základě žádostí neziskovým organizacím. V letech 2014 až 2016 se ročně jednalo o 300.000 Kč, v roce 2017 o částku 450.000 Kč a pro rok 2018 je navržena ke schválení v zastupitelstvu částka 500.000 Kč. Počet žádostí o dotaci se v posledních pěti letech pohybuje mezi 25–30 ročně.

Při pohledu na radniční internetové stránky mě hned napadne myšlenka, že nejlepší léta mají již za sebou. Plánuje se v tomto směru nějaká obměna v podobě nového vzhledu. Jaké další moderní komunikační kanály používáte?
Nová podoba webových stránek řečkovické radnice je skutečně v plánu a měla by se objevit v průběhu roku 2018. Městská část má však od roku 2015 také facebookové stránky, které mohou občané využívat k získání potřebných informací.

Na závěr si dovolím oblíbenou otázku, jaké máte koníčky.
Ráda si přečtu zajímavou knihu, chodím do divadla a na koncerty. Také ráda cestuji a poznávám nová místa, ať už v zahraničí, nebo v naší vlasti.

Děkuji Vám za rozhovor a přeji všechno nejlepší v osobním i pracovním životě.

Se Simonou Lederovou si povídal Martin Otčenášek