Odbor KČT Moravská Slavia Řečkovice za podpory městské části Brno–Řečkovice a Mokrá Hora pořádá ve dnech 23.-24. 2. 2018 turistický pochod.

25 Černohorské šlápoty fotoČernohorské šlápoty jsou jedním z prvních letos pořádaných turistických pochodů. Tato akce je připravena pro příznivce předjarních pochodů malebnou přírodou v oblasti táhnoucí se od severního okraje Brna až k Černé Hoře. Trasy vedou převážně po turistických značkách hlubokými lesy i polními cestami s mnohými čarovnými místy. Pochod má každý rok jiný ráz. Některý rok turistům praskají pod nohama krystalky sněhu, jiný rok se účastníci mohou kochat již probouzející se přírodou.
Trasy 16. ročníku mezinárodního pochodu IVV v délkách 4, 8, 14, 24, 34, 45, 54 a 102 km vedou převážně po turistických značených cestách brněnským masívem a Adamovskou vrchovinou až k Černé Hoře. Černohorské šlápoty vás provedou malebnou krajinou s četnými přírodními i kulturními zajímavostmi a památkami. Turisté zavítají mimo jiné do Zamilovaného hájku, na vrchol Velká Baba, Kuřimskou horu, rozhlednu Zlobice s možností návštěvy kozí a ovčí farmy, do Lelekovic s plastikou Lelkovadlo pod Babím lomem, Adamova se zříceninou Nový hrad, do Vranova s poutním kostelem a klášterem. Na trasách také turisté najdou řadu lesních pomníčků, studánek a památníků.
Start a cíl - areál bývalého pivovaru v Řečkovicích, Palackého nám. 9a, na startu i v cíli dostatek teplého i studeného občerstvení.
Informace: MVDr. František Pokorný email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.kct.cz.