17 Hudba a slovo foto plechV prosinci těsně před Vánocemi jsme se všichni těšili na koncert nazvaný Vánoční rozjímání, ve kterém měl vystoupit herec Divadla na Vinohradech pan Petr Kostka a sólista opery Národního divadla v Praze pan Zdeněk Plech. Jako organizátoři jsme byli potěšeni nejen tím, že můžeme takový koncert připravit, ale i nevšedním zájmem veřejnosti, Měli jsme již zarezervovanou většinu míst ve Sboru Páně. Bohužel se ale vyskytly nečekané okolnosti. Pan Zdeněk Plech onemocněl a my jsme během 24 hodin museli koncert zrušit. Za organizátory mohu říci, že jsme si prožili vskutku perné chvíle, kdy jsme se snažili o zrušení koncertu informovat pomocí webových stránek, sociálních sítí, telefonicky či osobně co nejširší veřejnost. Bohužel jsou věci, které neovlivníme.

Něco jsme ovšem přece jen ovlivnit mohli, a proto jsme se pokusili nalézt vhodný termín pro nový koncert. Výsledek našich snah je ten, že můžeme ctitele obou umělců pozvat na vystoupení pod názvem „Hudba a slovo“, které se bude konat v neděli 18. února 2018 v 19:00 hod. ve Sboru Páně CČSH, Vážného 6, v Brně–Řečkovicích. V rámci koncertu zazní písňové cykly v interpretaci pana Zdeňka Plecha a texty z pokladnice naší i zahraniční literatury v podání pana Petra Kostky. Během koncertu vystoupí dále posluchačka 2. ročníku JAMU Mariana Ambrožová (zpěv) a doc. Jan Král (klavír, varhany).

Nebudeme se o našich hostech více rozepisovat, protože lze podrobné informace dohledat v prosincovém čísle ŘEČI. Nám nezbývá nic jiného než všechny co nejsrdečněji na tento ojedinělý kulturní projekt pozvat.

Místa ve Sboru Páně je možno si rezervovat na tel č. 776 032 149 nebo e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vstupné je formou dobrovolného daru, doporučená výše činí 100 Kč. Výtěžek bude věnován na podporu projektu Centrum křesťanské kultury.

Vratislav Jan Marša
farář CČSH
spolek Verbum et musica

17 Hudba a slovo foto kostka