29 Až budu na penzi foto 1Nebojte se, nezbláznil jsem se. KLAS je KLub Aktivních Seniorů a před časem jsem o něm už v Řeči psal, možná si vzpomínáte. Lektorkou klubu je vedoucí sociálního odboru našeho úřadu paní Božena Trnková - a je naprosto báječná. Zajišťuje program pro tři skupinky aktivních seniorů, tedy přesněji převážně seniorek.
Když mě paní Trnková na klub zvala se slovy, že už jsem u nich dlouho nebyl, trochu jsem se polekal. Při poslední návštěvě jsem v konkurenci bystrých penzistů v paměťové soutěži rozhodně nevynikal a jejich tanečky na židlích jsem jenom kazil. Ne že by to tentokrát bylo lepší, ale o nějaký ten rok starší a kompletně šedivý jsem tentokrát do kolektivu lépe zapadl.
Na programu klubu jsem se ani na sekundu nenudil, povídání o vitrážích by zaujalo každého. Sledoval jsem pozitivní a přátelskou atmosféru kolem sebe a uvědomil si, že ve skutečnosti nejsem mezi nějakými usedlými důchodci, ale svěžími mladými lidmi, lidmi s mladou duší. Všechno prozrazovaly oči, bylo poznat, kdo stále zůstal uličnicí, šprýmařkou nebo zvídavou holkou. Zkrátka, chcete-li omládnout, přijďte do KLASU, a proto i já bych chtěl chodit do KLASU, až přijde můj čas.

Oliver Pospíšil, místostarosta