Krásu Kralického Sněžníku a výborně upravených sjezdovek ve dnech 18. 2. - 24. 2. 2018 poznávali žáci 7. ročníku. Také žáci sportovních skupin 6. - 9. ročníků se zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu, a to letos v prostředí Pusteven pod vrcholem památné hory Radhošť, odkud mohli také sledovat široké okolí. Někteří se v technice lyžování či snowboardingu zdokonalovali, jiní se teprve s těmito zimními sporty seznamovali.
Počasí nám velice přálo. Krásné slunečné dny a dlouhé svahy nás naprosto uchvátily. Jelikož v tomto čase probíhala zimní olympiáda, vyzkoušeli jsme s dětmi v upravených podmínkách také olympijské sportovní disciplíny. Proběhlo klání v jízdě na bobech, v krasobruslení, také jsme zabrousili do biatlonu či skoků na lyžích. Na závěr proběhla soutěž ve slalomu na lyžích a snowboardu s večerním slavnostním vyhlášením. Myslím, že všichni účastníci odjížděli domů bohatší o skvělé zážitky.
Také žáci prvního stupně se jako každoročně i letos účastnili zimní školy v přírodě s lyžováním. Tentokrát vyrazili žáci se svými učiteli na sjezdovku v Hynčicích. Sjezdovky byly upravené, zasněžené a počasí jim přálo. Také zábava po lyžování nevázla. Byli s nimi i starší žáci z 9. třídy a jejich nápady na hry a soutěže byly opravdu netradiční. Všichni se pobavili a mnohdy se i něco zajímavého dozvěděli nebo naučili.
Už teď se všichni těšíme na lyžaře, kteří už bezpečně brázdí zasněžené sjezdovky, i na ty, kteří by se to rádi naučili, a tak rozšířili řady lyžařů z Horáckého náměstí.
Pavel Kučera, Libuše Švecová