27 Výtvarné práce žáků obrázek 1Vystavené práce žáků SZUŠ Universum jsou průřezem tématy a tvorbou za školní rok 2017/2018. Všechny vznikly pod vedením Mgr. Evy Vyškovské, na jejíchž hodinách mají žáci možnost vyzkoušet si jak tradiční výtvarné techniky, tak i experimentální přístupy, krátký animovaný film nebo se věnovat vlastním projektům.

Během roku se žáci věnovali kresbě (ruce, portrét, zátiší), perokresbě, koláži, malbě krajiny a zátiší a technice suché jehly. Experimentovali s tiskem na látku pomocí levandulového oleje, nahlédli do tvorby klasické ploškové a kreslené animace a kreslili autorský komiks. Někteří si vyzkoušeli jednoduchou počítačovou grafiku.

SZUŠ Universum (www.zus-universum.cz), Kořenského 23b, vyučuje obory hudební, taneční a výtvarný. Cílem učitelů této školy je smysluplně naplnit volný čas dětí, rozvíjet jejich estetické cítění, dát jim možnost seberealizace a naplnit jejich přirozenou touhu v něčem vyniknout.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 4. května v 17 hodin a potrvá do neděle 13. května 2018. Součástí vernisáže bude projekce krátkých animovaných filmů. Otevřena pro veřejnost bude v pracovní dny od 14 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 12 hodin a od 14 do 17 hodin. Výstava není prodejní.
Na setkání se těší komise kultury RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise