15 Písečné centurm foto a 1Když si lidé prohlíží obrázky, které byly vytvořeny na začátku a na konci dvoudenního kurzu KRESLENÍ PRAVOU MOZKOVOU HEMISFÉROU, kroutí nad pokrokem nevěřícně hlavou. Na první pohled to vypadá jako zázrak.
Tyto kurzy již dnes nejsou na trhu žádnou novinkou, avšak s kreslením pravou hemisférou pro děti ve věku od 9 do 13 let se už tak snadno nesetkáte. Díky této metodě dokáže kreslit každé zdravé dítě a posun v kreslení je vidět na první pohled. Děti se na kurzech učí nejen techniky kreslení, ale díky různým druhům cvičení trénují svoji pozornost, trpělivost a učí se rozkládat svoji energii do priorit a méně důležitých věcí. Devítiletá věková hranice je podmínkou, neboť děti v tomto věku mají vycvičenou jemnou motoriku ruky ze psaní a rýsování, jsou ze školy naučené sedět a soustředěně pracovat a jejich koordinace oko-ruka dokáže dobře spolupracovat.
„Máme upřímnou radost, jak dětem roste zdravé sebevědomí, že dokázaly nakreslit obrázek v takové kvalitě, o které předtím jenom snily,“ potvrzuje lektorka kurzů Mgr. Martina Šopfová Bajerová.
Na základě zájmu o tyto kurzy organizuje PÍSEČNÉ CENTRUM o letních prázdninách i dva příměstské tábory. Jeden je zaměřený na černobílé a druhý na barevné techniky. „Děti se budou v dopoledních hodinách učit kreslit a odpoledne si budeme užívat letní čas v Zamilovaném hájku a v parcích. Zde budeme sbírat motivy pro kreslení a za pomoci různých technik rozvíjet vnímání pravé hemisféry,“ dodává lektorka.
Mariana Kuglerová

15 Písečné centrum foto g