Ulice Brigádnická není už možná tak poetická jako před 50 roky (viz fotografie), ale pořád ji máme rádi. Volně navazuje na ulici Boženy Antonínové a táhne se podél stráně až k rybníkům. Tam je pietní místo, které se stává se místem posezení a odpočinku turistů a cyklistů.
Historická fotografie 1:

02 Foto Obrázek 3

02 Foto Brigadnicka 1 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohled od domu Brigádnická 1; za pár let postaví napravo pan Milión kamennou zeď (obdoba té čínské, ale stavěl ji sám). Nalevo dnes stojí hotelový dům s číslem orientačním 1a. Všimněte si, že už ze začátku ulice je vidět na dům Radka Daniela (Brigádnická 40). Nová fotografie ukazuje stejné místo v roce 2018.

 

Historická fotografie 2:

02 Foto Obrázek 502 Foto Brigadnicka 54 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohled z opačné strany (na dům Brigádnická 40). Napravo dnes přibyly domy. Nová fotografie zachycuje stejné místo v roce 2018. Ulice už není tak vzdušná a nemá charakter domů „pod strání“.

Historická fotografie 3:

02 Foto Obrázek 402 Foto zatisi s Radkem 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Začátek biokoridoru – jedno z nejkrásnějších míst, kde začínala lesní cesta k rybníkům. Dnes je postupně zabíráno na parkovací místa. Na nové fotografii je vidět pietní místo na památku Radka Daniela u prvního rybníka (za Vránovým mlýnem). Nově vzniklé posezení pro turisty snad trochu nahrazuje zdevastovaný začátek lesní cesty k rybníkům.

Oldřich Pavlovský